Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


God påske!


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/4/h/horten-seniornet/www/index.php on line 68

Postet 18.mars.2024, klokken 10:42. av

Hei alle medlemmer i Seniornett Horten!

Styret ønsker alle en riktig god påske! 

Vi har i vinter brukt en del tid på "rydde" etter datastuene. Vi har egentlig kjørt «en-til-en» undervisning som vanlig og vil også fortsette med det utover våren. Meld deg hvis du har behov! Erfaringene tilsier imidlertid at det er helt andre oppgaver som opptar våre medlemmer på vårparten enn dataundervisning. Vi ble derfor enig om at vi bruker resten av vinteren og våren til å planlegge høstens aktiviteter. Vi er på senteret på onsdager – som vanlig.

En liten oversikt:

  1. Vi lager nye datastuer i samarbeid med Pensjonistforbundene. Da ingen sponser dette i 2024, vil prisen bli kr. 250,- pr deltaker pluss hefte. Likevel et rimelig tilbud.
  2. Vi ønsker mer Direkte kontakt med våre medlemmer og planlegger å åpne en såkalt "datakafe" i september. Mer om det når vi har sett på hva andre legger i begrepet.
  3. Vi har allerede startet planleggingen av temamøte(r) om KI (kunstig intelligens) AI er den engelske forkortelsen. Vi ønsker å vise våre medlemmer hvordan også vi amatører kan nyttiggjøre oss dette. Det finnes gratis programvare som alle kan installere. 

Men aller først tar vi påskeferie og - de som kan - sørger for å få litt luft under vingene.

Vennlig hilsen

Styret

 

 

 

 

 

 

 

 

 Les hele artikkelen!

Årsmøtet 2024

Postet 23.februar.2024, klokken 13:45. av bjørn jakobsen

Her finner du årsmøtepapirene for årsmøtet den 29 februar 2024 - kl 18:00 på Horten Aktivitetssenter

Vel møtt!

Papirene til møtet

2024 - Dagsorden

2024 - Årsberetning 2023

2024 - Balanse 2023

2024 - Økonomi Resultat

2024 - Økonomi Budsjett

2024 - Revisorerklæring for året 2023

2024  - Valg av nytt styre

2024 - Valg av revisor

 Les hele artikkelen!

Hipp, hurra! på 3. forsøk

Postet 17.februar.2024, klokken 11:37. av bjørn jakobsen

Da kan vi i dag den 17. februar gratulere Gjengangeren for at vi fikk riktig annonse inn i avisa - denne gangen på 3. forsøk. Ikke rart vi ble nervøse da første annonse hadde både feil dato og feil innhold. Det viste seg at de ved en feil hadde kopiert annonseteksten og dato fra forrige års annonse.  Egentlig skulle den kopien bare tjene som mal for produksjonen.

Vi håper våre medlemmer nå via e-post og direkte kontakt har fått med seg at:

  • Datoen er 29. februar 2024 - kl. 18.00
  • Stedet er: Horten aktivitetssenter
  • Gratis konsert: med Ole Kristian Pettersen, visesang
  • Årsmøte etter konserten
  • Gratis servering etter Årsmøtet 2024.

Hipp, hurra! Her er den riktige teksten!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Les hele artikkelen!

Vi krydrer årsmøtet med visesang

Postet 04.februar.2024, klokken 11:21. av bjørn jakobsen

Hei alle medlemmer!

Årsmøtet blir i år, som dere ser av anmeldelsen til høyre, krydret med visesang, en liten konsert av en av byens poeter og visesangere. Ole Kristian Pettersen - født bak Kroa som han selv skriver. Han fremfører viser bla fra Horten og andre, som mange kjenner.

Håper detter bidrar til at flere finner veien til årsmøtet den 29. februar. Vi har mye å diskutere med dere. Den siste tiden har vi ikke lagt skul på at vi sliter med rekrutteringen av nye medarbeidere og tillitsvalgte. Dette gjelder ikke bare Seniornett men de fleste frivillige organisasjoner. For Seniornett i byen har også medlemstallet blitt halvert de siste 10 årene. Det er eb utvikling vi ser på med bekymring. "Digitalt utenforskap" griper stadig mer om seg etter som mengden av digitale løsninger stiger. 

Seniornett Horten hadde høsten 2023 et tilbud til alle i byen , i nært samarbeid  med kommunens 2 pensjonistforbundt - Borre og Horten. Dette ble meget godt mottatt. Tilbudet var fullt ut sponset av Helsedirektoratet, som avsluttet dette prosjektet i 2023. Selv om vi fortsetter både det lokale samarbeidet med Pensjonistforbundene og viderefører "Datastuene-2 vil det fremover bare koste deltakerne kr 250,- for et 12 timers opplæringstilbud. Vi tror ikke den summen skremmer noen fra å delta. Materiell  kommer selvsagt i tillegg.

Seniornett Horten vil også i fremtidenf orsøke å motarbeide utenforskap og hjelpe med praktiske utfordringer i "dataverdenen". Vi har merket oss at medlemstallet har vært sterkt synkende de siste 10 årene. Utfordringene er der, den tekniske utviklingen stopper ikke opp. La oss stå sammen. vi trenger flere medarbeidere og tillitsvalgte. 

Styret er sikker på at de finnes mange i kommunen som kan strekke ut en hånd og hjelpe andre.

Vel møtt til konsert og årsmøte i 2024!

På vegne av styre Bjørn Jakobsen, styreleder

Best Replica Watches

audemars piguet replica watches

 


Les hele artikkelen!

Hvordan forstå andre kulturer?

Postet 17.november.2023, klokken 12:52. av bjørn jakobsen

Avstandene på jorda blir stadig kortere og vi møter ofte mennesker fra andre kulturer enn vår egen. Sjelden tenker vi over at ordene da ofte tillegges en annen betydning enn vi er vant med.

Seniornett Horten har nå i sin midte en person som gjennom sitt yrkesaktive liv som offiser i Sjøforsvaret og arbeid for Wilh. Wilhelmsens rederi har hatt lange og lærerike år i mange land, f.eks. Hong Kong, Filipinene, Malaysia og Polen for å nevne noen.

Thorolf Huus har laget et spennende foredrag der han gir oss mange både morsomme og lærerike eksempler på hvordan vi forstår og misforstår hverandre.

Etter foredraget blir det som vanlig anledning til å kjøpe en kopp kaffe og noe å bite i.

Vennlig hilsen

StyretLes hele artikkelen!


side 1 av 29